Nakupte po telefonu,
jsme on-line
+420 576 776 776
(8.00–19.00)
Nakupte po telefonu,
jsme on-line
+420 576 776 776
(8.00–19.00)

Košík(0)

zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Články

Upečte si s námi tradiční buchty podle receptu od našich babiček

02.08.21 3531x přečteno

Sdílet



Protože všichni rádi mlsáme, rozhodli jsme se s vámi podělit o náš oblíbený recept na Honzovy buchty s povidlovou náplní. Právě tento recept se často dědí z generace na generaci a každá rodina má svůj osvědčený postup. A protože Honzovy buchty jsou u nás velmi oblíbené, věříme že budou chutnat i vám.

My jsme se do pečení pustili v neděli a rovnou jsme vyzkoušeli naše nové zástěry, vařečky i další produkty do domácnosti. A pokud vás zajímá, jak naše buchty chutnaly malým strávníkům, můžete se podívat na fotografie na konci receptu...

HONZOVY BUCHTY S POVIDLOVOU NÁPLNÍ

SUROVINY:

  •  30 g droždí
  •  250 ml mléka
  •  60 g moučkového cukru
  •  500 g polohrubé mouky
  •  špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  •  3 vejce (žloutky) 
  •  100 g másla 
  •  povidla

POSTUP PŘÍPRAVY (90 MIN.):

  1. Nejprve se pustíme do přípravy kvásku. Do misky si odlijeme 100 ml mléka, které mírně ohřejeme, aby nebylo studené ani horké. Do něj přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Vše zamícháme metličkou a necháme odpočinout do nakynutí. Cca 10 min ⏳
  2. Zvlášť do větší mísy smícháme mouku se solí, zbytkem cukru a žloutky, které oddělíme od bílků. K tomu opatrně přimícháme již hotový kvásek. Nakonec přidáme polovinu rozpuštěného másla, opatrně zamícháme a necháme kynout zhruba 40 – 60 min⏳.
  3. Po nakynutí těsto opracujeme a rozválíme pomocí dřevěného válečku na výšku 1 cm. Takto nachystané těsto rozkrájíme na stejně velké kousky. Pokud máte rádi menší buchty, nebo je vás v domácnosti více, plát můžete rozdělit až na 30 dílků. My však preferujeme buchty velké a tak těsto krájíme na 12 stejných dílků.
  4. Na každý dílek vložíme lžíci povidla a pečlivě těsto z každého rohu zabalíme, aby povidla nebyly vůbec vidět. Takto nachystané dílky vložíme spojem dolů rovnou do pekáče, který vymažeme zbytkem másla. A poté těsto necháme ještě 10 minut ⏳odpočinout.
  5. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C a poté pečeme zhruba 20 minut ⏳. Správně upečené buchty poznáme zlatavou barvou a zapíchnutím špejle do těsta. Pokud není špejle lepkavá, těsto bude hotové. Buchty necháme vychladnout a poté pocukrujeme moučkovým cukrem přes malé sítko.
  6. Pokud se vám náš recept zalíbil a vyzkoušíte ho, budeme rádi, když podělíte, jak se vám podařil...

PODÍVEJTE SE, JAK SE NÁM PEČENÍ PODAŘILO

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Kam dále?

Huňaté, pohodlné, naše - nové Prestižky s ovčí vlnou
Novinky

Huňaté, pohodlné, naše - nové Prestižky s ovčí vlnou

15.09.21481x přečteno

Poznejte příběh, jak vznikly nové Huňaté Prestižky Vlnka..

Přečíst
Huňatý katalog novinky podzim — zima 2021
Novinky

Huňatý katalog novinky podzim — zima 2021

15.09.211278x přečteno

S přicházejícím podzimem vám přinášíme tipy na naše huňaté kousky, které vás v zimě zahřejí a taky potěší.

Přečíst
OVEČKÁRNA ZVÍTĚZILA V SOUTĚŽI SHOPROKU 2019
Články

OVEČKÁRNA ZVÍTĚZILA V SOUTĚŽI SHOPROKU 2019

07.09.21244x přečteno

V roce 2018 se nám podařilo dostat v soutěži ShopRoku do finále v Cena Heureky. O toto ocenění se mohou přihlásit e-shopy se zajímavým příběhem, nebo pokud se něčím odlišují od ostatních. Přihlásit e-shop do soutěže může kdokoliv, klidně i zákazník. Z nejzajímavějších projektů vybírá odborná porota dva finalisty a jednoho absolutního vítěze.

Přečíst
Nakupte po telefonu,
jsme on-line
+420 576 776 776
(8.00–19.00)

Barevné varianty

Vyberte velikost