Máte dotaz? Napište nám na
info@oveckarna.cz

Košík(0)

zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Články

Upečte si s námi tradiční buchty podle receptu od našich babiček

02.08.21 7184x přečteno

Sdílet



Protože všichni rádi mlsáme, rozhodli jsme se s vámi podělit o náš oblíbený recept na Honzovy buchty s povidlovou náplní. Právě tento recept se často dědí z generace na generaci a každá rodina má svůj osvědčený postup. A protože Honzovy buchty jsou u nás velmi oblíbené, věříme že budou chutnat i vám.

My jsme se do pečení pustili v neděli a rovnou jsme vyzkoušeli naše nové zástěry, vařečky i další produkty do domácnosti. A pokud vás zajímá, jak naše buchty chutnaly malým strávníkům, můžete se podívat na fotografie na konci receptu...

HONZOVY BUCHTY S POVIDLOVOU NÁPLNÍ

SUROVINY:

  •  30 g droždí
  •  250 ml mléka
  •  60 g moučkového cukru
  •  500 g polohrubé mouky
  •  špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  •  3 vejce (žloutky) 
  •  100 g másla 
  •  povidla

POSTUP PŘÍPRAVY (90 MIN.):

  1. Nejprve se pustíme do přípravy kvásku. Do misky si odlijeme 100 ml mléka, které mírně ohřejeme, aby nebylo studené ani horké. Do něj přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Vše zamícháme metličkou a necháme odpočinout do nakynutí. Cca 10 min ⏳
  2. Zvlášť do větší mísy smícháme mouku se solí, zbytkem cukru a žloutky, které oddělíme od bílků. K tomu opatrně přimícháme již hotový kvásek. Nakonec přidáme polovinu rozpuštěného másla, opatrně zamícháme a necháme kynout zhruba 40 – 60 min⏳.
  3. Po nakynutí těsto opracujeme a rozválíme pomocí dřevěného válečku na výšku 1 cm. Takto nachystané těsto rozkrájíme na stejně velké kousky. Pokud máte rádi menší buchty, nebo je vás v domácnosti více, plát můžete rozdělit až na 30 dílků. My však preferujeme buchty velké a tak těsto krájíme na 12 stejných dílků.
  4. Na každý dílek vložíme lžíci povidla a pečlivě těsto z každého rohu zabalíme, aby povidla nebyly vůbec vidět. Takto nachystané dílky vložíme spojem dolů rovnou do pekáče, který vymažeme zbytkem másla. A poté těsto necháme ještě 10 minut ⏳odpočinout.
  5. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C a poté pečeme zhruba 20 minut ⏳. Správně upečené buchty poznáme zlatavou barvou a zapíchnutím špejle do těsta. Pokud není špejle lepkavá, těsto bude hotové. Buchty necháme vychladnout a poté pocukrujeme moučkovým cukrem přes malé sítko.
  6. Pokud se vám náš recept zalíbil a vyzkoušíte ho, budeme rádi, když podělíte, jak se vám podařil...

PODÍVEJTE SE, JAK SE NÁM PEČENÍ PODAŘILO

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Kam dále?

Cesta vlny napříč historií
Články

Cesta vlny napříč historií

10.06.22220x přečteno

Na naší planetě žije v současnosti asi jedna miliarda ovcí. Ročně ovečkám naroste 3, 10 nebo až 18 kg vlny. Právě vlna zahřívá člověka už pár tisíc let a my můžeme říct, že je materiálem minulosti i budoucnosti. Vlna tvoří asi 1,3 % světové produkce textilních vláken a mezi její největší výrobce patří Austrálie, Čína a Nový Zéland. Vedle přírodních vláken z vlny, bavlny, lnu i hedvábí se dnes využívají hlavně vlákna umělá. Roční produkce vlny je asi 2 miliony tun a 60 % z tohoto množství se používá k výrobě oděvů. Především Merino vlna se dnes stala nedílnou součástí šatníku nadšenců venkovních sportů.

Přečíst
Jak vybrat správnou obuv pro diabetiky
Rady a tipy

Jak vybrat správnou obuv pro diabetiky

03.06.22732x přečteno

Zdraví a pohodlí našich zákazníků je pro nás velmi důležité. Proto v Ovečkárně najdete spoustu produktů, které dokážou ulevit od bolestí a přesto splňují určité speciální požadavky. Jednimi z nich jsou i boty pro diabetiky.

Přečíst
Velikonoční soutěž
Články

Velikonoční soutěž

07.04.2214594x přečteno

Už vás někdy pokakal Velikonoční beránek? V Ovečkárně ctíme tradice a jednou z nich je ta, že si na Velikonoční pondělí musíte obléct něco nového nebo vás pokaká beránek.

Přečíst
Máte dotaz? Napište nám na
info@oveckarna.cz

Barevné varianty

Vyberte velikost

Bééé, já jsem Májenka,

nerada ruším, ale potřebuji od vás kopýtko na to, že můžu zaznamenávat, jak se vám na Ovečkárně líbí. Jen tak se vám totiž budu moct věnovat s péééčí, kterou si zasloužíte. Na své kopýtko vám můžu odpřísáhnout, že vše, co zjistím, u mě zůstane v bééézpečí.

Nastavení

Béééru si vaši spokojenost na starost. Dejte mi vědět, s jakými cookies můžu pracovat a pamatujte prosím, že změny v nastavení se projeví pouze pro prohlížeč, který právě používáte. Své preference můžete kdykoliv jednoduše změnit v patičce webu.

Více informací o tom, jaká data Ovečkárna ukládá, najdete zde.

Technické cookies jsou nééézbytné pro správné fungování webu a všech jeho funkcí.

Umožňují mi ukazovat vám huňatou nabídku na základě vašich preferencí. Taky mi dovolují vám na webu zobrazovat jen to, co vás opravdu zajímá.

Pomáhají mi hledat chyby a měřit výkon webu. Díky nim můžu péééčovat o to, abyste s nákupem na Ovečkárně byli vždy spokojeni.

Tyto cookies jsou bééézva. Můžu se s vámi totiž krom webu potkávat i na sociálních a reklamních sítích, kde se starám, aby pro vás reklamy byly zajímavé.