🛍️ Sleva 25 % na vše s kódem RADOST25 🐑 Kompletní podmínky akcí najdete zde.

Lokální a udržitelná výroba

Doprava zdarma od 1999 Kč

Až 60 dní na vrácení od 49 Kč

Objednejte si i telefonicky

Výrobky z ovčí vlny - Ovečkárna.cz
Máte dotaz? Napište nám na
info@oveckarna.cz

Košík(0)

zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Upečte si s námi tradiční buchty podle receptu od našich babiček

02.08.21 17286x přečteno

Sdílet



Protože všichni rádi mlsáme, rozhodli jsme se s vámi podělit o náš oblíbený recept na Honzovy buchty s povidlovou náplní. Právě tento recept se často dědí z generace na generaci a každá rodina má svůj osvědčený postup. A protože Honzovy buchty jsou u nás velmi oblíbené, věříme že budou chutnat i vám.

My jsme se do pečení pustili v neděli a rovnou jsme vyzkoušeli naše nové zástěry, vařečky i další produkty do domácnosti. A pokud vás zajímá, jak naše buchty chutnaly malým strávníkům, můžete se podívat na fotografie na konci receptu...

HONZOVY BUCHTY S POVIDLOVOU NÁPLNÍ

SUROVINY:

  •  30 g droždí
  •  250 ml mléka
  •  60 g moučkového cukru
  •  500 g polohrubé mouky
  •  špetka soli
  • 1 vanilkový cukr
  •  3 vejce (žloutky) 
  •  100 g másla 
  •  povidla

POSTUP PŘÍPRAVY (90 MIN.):

  1. Nejprve se pustíme do přípravy kvásku. Do misky si odlijeme 100 ml mléka, které mírně ohřejeme, aby nebylo studené ani horké. Do něj přidáme lžičku cukru a rozdrobené droždí. Vše zamícháme metličkou a necháme odpočinout do nakynutí. Cca 10 min ⏳
  2. Zvlášť do větší mísy smícháme mouku se solí, zbytkem cukru a žloutky, které oddělíme od bílků. K tomu opatrně přimícháme již hotový kvásek. Nakonec přidáme polovinu rozpuštěného másla, opatrně zamícháme a necháme kynout zhruba 40 – 60 min⏳.
  3. Po nakynutí těsto opracujeme a rozválíme pomocí dřevěného válečku na výšku 1 cm. Takto nachystané těsto rozkrájíme na stejně velké kousky. Pokud máte rádi menší buchty, nebo je vás v domácnosti více, plát můžete rozdělit až na 30 dílků. My však preferujeme buchty velké a tak těsto krájíme na 12 stejných dílků.
  4. Na každý dílek vložíme lžíci povidla a pečlivě těsto z každého rohu zabalíme, aby povidla nebyly vůbec vidět. Takto nachystané dílky vložíme spojem dolů rovnou do pekáče, který vymažeme zbytkem másla. A poté těsto necháme ještě 10 minut ⏳odpočinout.
  5. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C a poté pečeme zhruba 20 minut ⏳. Správně upečené buchty poznáme zlatavou barvou a zapíchnutím špejle do těsta. Pokud není špejle lepkavá, těsto bude hotové. Buchty necháme vychladnout a poté pocukrujeme moučkovým cukrem přes malé sítko.
  6. Pokud se vám náš recept zalíbil a vyzkoušíte ho, budeme rádi, když podělíte, jak se vám podařil...

PODÍVEJTE SE, JAK SE NÁM PEČENÍ PODAŘILO

Líbil se vám tento příspěvek? Pošlete ho dál...



Kam dále?

Nová obuv ze starého svetru – udržitelná móda, která šetří planetu
Rozhovor

Nová obuv ze starého svetru – udržitelná móda, která šetří planetu

23.05.24Mgr. Zuzana Šimková635x přečteno4 minuty čtení

V dnešním rozhovoru jsme s influencerkou Zuzkou Zuskovou zavítali do tématu udržitelné módy a recyklování starých věcí. Dozvíte se v něm, proč dává recyklování starých věcí smysl a zdali je důležité vést k udržitelnosti i malé děti.

Přečíst
Oblečte se do pohody – jarní a letní novinky 2024
Novinky

Oblečte se do pohody – jarní a letní novinky 2024

20.05.24Mgr. Zuzana Šimková1608x přečteno4 minuty čtení

Zamilujte si přírodní a pohodlné novinky pro jaro a léto 2024. Letošní trendy sází na pohodlí, přírodní materiály a jednoduché střihy, které sluší opravdu každému.

Přečíst
Ručně vyrobená obuv ve Zlíně
Zdravá chůze

Ručně vyrobená obuv ve Zlíně

19.05.24Mgr. Zuzana Šimková

Jednoduchý střih, široká paleta barev a anatomicky tvarovaná stélka pro podporu chodidla. To vše v sobě ukrývají ručně vyrobené korkové nazouváky a sandály ze Zlína.

Přečíst
Máte dotaz? Napište nám na
info@oveckarna.cz

Barevné varianty

Vyberte velikost

Bééé, já jsem Májenka,

nerada ruším, ale potřebuji od vás kopýtko na to, že můžu zaznamenávat, jak se vám na Ovečkárně líbí. Jen tak se vám totiž budu moct věnovat s péééčí, kterou si zasloužíte. Na své kopýtko vám můžu odpřísáhnout, že vše, co zjistím, u mě zůstane v bééézpečí.

Nastavení

Béééru si vaši spokojenost na starost. Dejte mi vědět, s jakými cookies můžu pracovat a pamatujte prosím, že změny v nastavení se projeví pouze pro prohlížeč, který právě používáte. Své preference můžete kdykoliv jednoduše změnit v patičce webu.

Více informací o tom, jaká data Ovečkárna ukládá, najdete zde.

Technické cookies jsou nééézbytné pro správné fungování webu a všech jeho funkcí.

Umožňují mi ukazovat vám huňatou nabídku na základě vašich preferencí. Taky mi dovolují vám na webu zobrazovat jen to, co vás opravdu zajímá.

Pomáhají mi hledat chyby a měřit výkon webu. Díky nim můžu péééčovat o to, abyste s nákupem na Ovečkárně byli vždy spokojeni.

Tyto cookies jsou bééézva. Můžu se s vámi totiž krom webu potkávat i na sociálních a reklamních sítích, kde se starám, aby pro vás reklamy byly zajímavé.